Real Betis stunt en haalt Fekir goedkoop binnen

Real Betis stunt en haalt Fekir goedkoop binnen

23 juli 2019 – Real Betis heeft een grote slag geslagen op de transfermarkt. De Spaanse subtopper neemt namelijk middenvelder Nabil Fekir over van Olympique Lyon. De club uit Sevilla betaalt nog geen twintig miljoen euro voor de Fransman en dat is opmerkelijk. Vorige zomer werd Fekir namelijk met Liverpool in verband gebracht en werden er transferbedragen van zeventig miljoen genoemd.De 26-jarige Fekir tekent bij Betis een contract tot de zomer van 2023. Hij debuteerde in 2013 voor Lyon en kwam tot bijna 200 wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij 69 doelpunten en gaf hij 46 assists. Met Lyon won hij geen prijzen. De enige trofee uit zijn carrière won hij met de nationale ploeg van Frankrijk door in 2018 wereldkampioen te worden.

Betis ziet in Fekir een speler die voor creativiteit moet gaan zorgen. De Spanjaarden zelf doen op de clubwebsite geen uitspraken over de transfersom, maar Olympique Lyon wel. Volgens de Fransen krijgt Lyon 19,75 miljoen euro van Betis. Dit bedrag kan door bonussen met tien miljoen euro oplopen. Ook heeft de club een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen.

Broer
Dit is overigens niet de enige speler die Betis van Lyon overneemt, want naast Nabil Fekir wordt ook diens broer Yassin Fekir overgenomen van de Fransen. De 22-jarige aanvaller maakte afgelopen seizoen pas zijn debuut in de hoofdmacht. Hoeveel Betis voor hem heeft betaald, wordt niet gemeld. Wel laat Lyon weten dat het een doorverkooppercentage van vijftig procent heeft afgesproken voor de jongste Fekir.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020