'PSV sluit deal met Spartak Moskou over verkoop Pereiro'

'PSV sluit deal met Spartak Moskou over verkoop Pereiro'

23 juli 2019 – Gaston Pereiro trekt vlak voor de start van het nieuwe seizoen de deur achter zich dicht bij PSV. De Uruguayaanse middenvelder staat namelijk op het punt de overstap te maken naar het Russische Spartak Moskou. Met de transfer zou vijftien miljoen euro zijn gemoeid.De 24-jarige Pereiro zit vanwege zijn aanstaande transfer niet bij de wedstrijdselectie als PSV het vanavond in de voorronde van de Champions League opneemt tegen het Zwitserse FC Basel. De Telegraaf schrijft dat PSV en Spartak Moskou een akkoord hebben bereikt over een transfersom van rond de vijftien miljoen euro. PSV zou daardoor een flinke winst maken, aangezien het Pereiro in 2015 voor zo'n zeven miljoen euro binnenhaalde. Hij kwam destijds over van Club Nacional uit zijn vaderland.

De middenvelder zelf en zijn zaakwaarnemer moeten nu nog tot een akkoord komen met de Russen over de persoonlijke voorwaarden van zijn contract, maar naar verwachting zullen de salariseisen van het kamp-Pereiro voor Spartak Moskou geen probleem zijn. Om te voorkomen dat hij niet meer in actie mag komen voor zijn nieuwe werkgever in Europa, heeft PSV besloten Pereiro tegen Basel niet in actie te laten komen.

Nooit onomstreden
Pereiro speelde vier seizoenen bij PSV, maar werd nooit een onomstreden basisspeler in het Philips Stadion. Wel kwam hij elk seizoen in de buurt van de dertig wedstrijden en wist hij telkens minimaal tien goals te maken. Hij werd twee keer kampioen met de Eindhovenaren, in 2016 en 2018, en legde in 2015 en 2016 tevens beslag op de Johan Cruijff Schaal.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020