Dest maakt indruk bij Ajax: "Ik heb gehoord dat ze tevreden zijn"

Dest maakt indruk bij Ajax: "Ik heb gehoord dat ze tevreden zijn"

22 juli 2019 – Sergiño Dest is een van de verrassingen bij Ajax tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De achttienjarige verdediger startte al enkele keren in de basis en stond maandag ook aan de aftrap tegen Panathinaikos (1-2). Met een assist gaf Dest opnieuw zijn visitekaartje af. De Nederlandse Amerikaan is blij met zijn ontwikkeling, maar realiseert zich tegelijkertijd ook dat hij nog een lange weg te gaan heeft."Ik was niet op alle momenten scherp", toont Dest zich vlak na de oefenwedstrijd zelfkritisch in gesprek met Veronica Inside. "In de tweede helft begon ik slap, maar uiteindelijk pakte ik het weer op. In de laatste fase had ik wat te veel balverlies, maar dat zijn leermomenten", aldus Dest, die halverwege de tweede helft een assist afleverde. "Carel (Eiting, red.) gaf me de bal en mijn tegenstander dacht de bal uit zou rollen. Ik dacht: ik ga om hem heen. En uiteindelijk viel hij, waardoor ik de optie had om Donny (Van de Beek, red.) in te spelen."

Dest vindt dat hij een goede voorbereiding heeft gehad. "Ik denk dat ik echt stappen heb gemaakt. Aan mij de taak om het vast te houden, want ik ben er nog lang niet. Mijn plan is om zoveel mogelijk wedstrijden bij Jong Ajax te spelen en als ik bij Ajax 1 kan aansluiten, wil ik mijn best doen en dan sta ik er", vervolgt de verdediger, die zaterdag in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV zijn officiële debuut in de hoofdmacht kan maken. "Ik heb geen verwachtingen. Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd. Als ik een keer mee mag doen en mijn debuut mag maken, zou ik dat heel fijn vinden."

Ten Hag sprak na de wedstrijd tegen Panathinaikos lovende woorden over Dest. "Ik heb geruchten gehoord dat ze (de trainers, red.) tevreden zijn en ik heb ook dingen gelezen. De andere trainers hebben het wel tegen me gezegd en Ten Hag heeft dat nog niet echt gedaan", zegt Dest, die op beide backposities uit te voeten kan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 13 augustus 2020

  2. woensdag 12 augustus 2020