Blind ambieert aanvoerdersband bij Ajax: "Het zou prachtig zijn"

Blind ambieert aanvoerdersband bij Ajax: "Het zou prachtig zijn"

22 juli 2019 – Daley Blind droeg maandagavond de aanvoerdersband bij Ajax tegen Panathinaikos (1-2). Als het aan de 29-jarige centrale verdediger ligt, dan was dat niet voor de laatste keer dit seizoen. "Het is voor mij geen must, maar het is wel iets wat ik ambieer natuurlijk", vertelt hij aan Ziggo Sport.In tegenstelling tot de twee voorgaande oefenwedstrijden droeg niet Dusan Tadic, maar Blind de aanvoerdersband tegen de Griekse tegenstander. "Ik zit op de goede leeftijd, ben een jongen van de club, Amsterdammer en ook international", somt Blind op waarom hij denkt de erfenis van Matthijs de Ligt te kunnen overnemen. "Afgelopen seizoen was Tadic vaak de jongen die de band droeg. Het is niet iets waar ik me heel erg mee bezig hou, maar wel iets wat ik ambieer. Het zou toch prachtig zijn om aanvoerder te zijn bij de club waar je vandaan komt?"

Ajax won vorig jaar de landstitel en de beker en gooide ook nog eens hoge ogen in de Champions League. Volgens Blind moet men dit jaar niet hetzelfde verwachten van de Amsterdammers. "Eerst maar de Champions League zien te halen, dat kan lastig genoeg zijn. Tot voor kort was het helemaal niet zo logisch dat we de Champions League via de voorronde haalden. We hebben een nieuwe ploeg, dus het niet realistisch om het nu al te hebben over het halen van de halve finale van de Champions League."

In de derde voorronde van de Champions League treft Ajax binnenkort PAOK Saloniki, de ongeslagen kampioen van Griekenland. "We zullen aan de bak moeten. Het is denk ik een van de lastigste ploegen die we konden treffen. We moeten uitgaan van onze eigen krachten. We willen dicteren en we hebben zeker de kwaliteiten om dat te doen, maar dan zullen we allemaal op ons best moeten zijn in dat soort wedstrijden."

Lees ookTen Hag blij met vervroegde terugkeer Ziyech en Onana

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020

  3. woensdag 12 augustus 2020