Ronaldo niet vervolgd voor vermeende verkrachting

22 juli 2019, 21:50

Cristiano Ronaldo wordt definitief niet vervolgd voor de vermeende verkrachting van Kathryn Mayorga. De openbaar aanklager van Las Vegas heeft de aanklachten tegen de superster van Juventus laten vallen. Vanwege een gebrek aan bewijs gaat de zaak niet door.

Mayorga beweert in 2009 in een hotel in Las Vegas te zijn verkracht door Ronaldo. De Amerikaanse daagde de Portugees vorig jaar voor de rechter nadat ze bijna tien jaar haar mond had gehouden over de gebeurtenis. In het Duitse Der Spiegel deed Mayorga vorig jaar haar verhaal over de vermeende verkrachting en het zwijggeld van bijna vier ton dat ze destijds kreeg.

Ronaldo reageerde via Twitter al snel op de beschuldigingen van de Amerikaanse. "Ik ontken met klem de beschuldigingen die tegen mij zijn gemaakt. Verkrachting is een verschrikkelijke misdaad die indruist tegen alles wat ik ben en waarin ik geloof. Hoe graag ik ook mijn naam wil zuiveren, ik weiger om mee te doen aan het mediaspektakel, dat gecreëerd wordt door mensen die zichzelf ten koste van mij willen promoten", aldus Ronaldo.

"Mijn zuivere geweten staat mij daarom toe om in alle rust de resultaten van het onderzoek tegemoet te zien", vervolgde Ronaldo, die het Duitse medium aanklaagde. "Dit is waarschijnlijk een van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren", zei zijn advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen