Ajax sluit voorbereiding af met nederlaag tegen Panathinaikos

22 juli 2019, 20:58   Bijgewerkt: 22 juli 2019, 21:07

Ajax is maandagavond in een oefenwedstrijd onderuit gegaan tegen Panathinaikos. In het Olympisch Stadion ging de regerend landskampioen met 1-2 onderuit tegen de Griekse tegenstander. Federico Macheda, die ook al scoorde tegen Feyenoord (0-3), maakte beide doelpunten aan Panathinaikos-zijde. Donny van de Beek maakte de enige Ajax-goal.

Ajax startte met het sterkst beschikbare elftal tegen Panathinaikos. De reserves waren eerder op de dag al in actie gekomen tegen OFI Kreta en wonnen toen met 6-2. Onder meer Hakim Ziyech, André Onana, David Neres en nieuweling Edson Álvarez kwamen nog niet in actie tegen Panathinaikos. Daardoor stonden onder anderen Perr Schuurs en Sergiño Dest aan de aftrap bij Ajax.

Het duurde in Amsterdam tien minuten tot Panathinaikos, de Griekse nummer acht van afgelopen seizoen, de leiding nam. Een voorzet vanaf de linkerflank kwam terecht bij Macheda, die vanaf een meter of elf de bal langs Bruno Varela kopte. Even later kreeg Ajax een goede mogelijkheid om de 1-1 te maken, maar Van de Beek schoot naast. Hij maakte weer een paar minuten later zijn fout goed door na goed voorbereidend werk van Dest raak te schieten.

Vlak na rust incasseerde Ajax het tweede tegendoelpunt. Een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed weggewerkt door de Amsterdamse verdediging, waarna Macheda zijn tweede doelpunt van de avond kon maken. Vervolgens kreeg de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden om weer op gelijke hoogte te komen, maar onder meer Van de Beek en de ingevallen Ryan Gravenberch schoten niet raak. Schuurs deed dat wel een keer, maar vanwege buitenspel van Kasper Dolberg werd zijn goal afgekeurd.

Ajax kan zich nu volledig richten op de eerste echte test van het nieuwe seizoen: de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, aanstaande zaterdag. Op 6 en 13 augustus neemt de Amsterdamse club het in de derde voorronde van de Champions League op tegen PAOK Saloniki.

Opstelling Ajax: Varela; Veltman, Schuurs, Blind (82. Taylor), Dest; Van de Beek (85. Jensen), Marin (71. Gravenberch), Eiting (56. Martínez); Tadic, Dolberg (82. Traoré), Promes (82. Danilo)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen