FC Basel-trainer Marcel Koller verwacht een sterk PSV

FC Basel-trainer Marcel Koller verwacht een sterk PSV

22 juli 2019 – FC Basel-trainer Marcel Koller heeft in aanloop naar de wedstrijd in het Philips Stadion met veel respect gesproken over PSV. De Zwitserse coach denkt dat er geen uitgesproken favoriet is voor het treffen in de tweede voorronde van de Champions League. De clubs spelen dinsdag de heenwedstrijd."PSV is een ploeg die heel dicht bij Ajax is geëindigd in de Nederlandse competitie en we hebben allemaal gezien hoe Ajax in het afgelopen seizoen Europa en misschien wel de wereld heeft verrast", wordt Koller tijdens de persconferentie geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "De Nederlandse competitie moet dus wel sterk zijn en dat PSV zo dicht bij Ajax is geëindigd, zegt wel iets."

Met Luuk de Jong is PSV een bepalende speler kwijtgeraakt, weet ook de trainer van Basel. "Zo gaat het vaker. Clubs met meer geld kopen de beste spelers nu eenmaal weg. Ik heb een paar wedstrijden van vorig seizoen van PSV gezien en zag een speler aan het werk die heel bepalend was in een aantal facetten van het spel. Bijvoorbeeld op de momenten dat druk werd gezet. Hij bracht veel voor PSV en anderen zullen het nu over gaan nemen."

Van Wolfswinkel
In Eindhoven zal Ricky van Wolfswinkel tijdelijk terugkeren op de Nederlandse velden. "De sfeer hier is altijd goed, maar we hebben spelers die al vaak voor veel toeschouwers hebben gespeeld en het gaat erom wat er op het veld gebeurt. Ik reken op een basisplaats. Tegen PSV heb ik er geloof ik nog nooit naast gestaan."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 22 augustus 2019

  2. woensdag 21 augustus 2019