Clasie wees Turkse en Russische clubs af: "Wilde naar Nederland"

Clasie wees Turkse en Russische clubs af: "Wilde naar Nederland"

22 juli 2019 – Jordy Clasie is de komende seizoenen speler van AZ, maar had er ook voor kunnen kiezen om zijn loopbaan in het buitenland te vervolgen. Tegen het Algemeen Dagblad zegt de kersverse aanwinst van de Alkmaarders dat hij een terugkeer naar de Eredivisie prefereerde boven een avontuur in Turkije of Rusland.De middenvelder had al een tijdje zijn zinnen gezet op een contract bij AZ, maar Clasie moest er eerst uit zien te komen met Southampton. Na lang onderhandelen heeft de Engelse club hem eindelijk laten gaan. "En daarom was het de laatste weken nog best even spannend. Want het eerste contact tussen ons was ongeveer vijf weken geleden. Gelukkig hebben we het rond kunnen krijgen. Met enige vertraging ben ik er alsnog en daar ben ik heel blij mee", zegt de zeventienvoudig Oranje-international.

"Ook mensen om mij heen zeiden: 'pak die kans toch in Turkije of Rusland'. Maar nee, ik wilde per se naar Nederland. Voor mij en mijn gezin is dit de beste keuze. Dit wat zij ook het liefste willen", vervolgt Clasie, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Feyenoord. "Ik heb de laatste weken voor mezelf getraind omdat de trainer van Southampton geen jongens bij de groep wilde hebben die geen toekomst meer hadden bij de club. Mijn nieuwe medespelers zullen verder zijn."

Clasie zal nog niet in actie komen als AZ het aanstaande donderdag in de voorronde van de Europa League opneemt tegen het Zweedse BK Häcken.

Lees ookAZ strikt Clasie: "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019