AZ strikt Clasie: "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit"

AZ strikt Clasie: "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit"

22 juli 2019 – Zoals verwacht vervolgt Jordy Clasie zijn loopbaan bij AZ. De club uit Alkmaar meldt maandag via de officiële kanalen dat de 28-jarige middenvelder overkomt van Southampton. Clasie heeft zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2021 in Alkmaar houdt. In de verbintenis is de optie voor een extra jaar opgenomen.Clasie komt transfervrij over van Southampton, dat hem in 2015 nog voor meer dan tien miljoen euro overnam van Feyenoord. De middenvelder had geen toekomst meer bij The Saints en mocht zodoende gratis vertrekken. Bij AZ keert Clasie voor de tweede keer terug in de Eredivisie. De middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Feyenoord. Het jaar daarvoor werd de zeventienvoudig Oranje-international gestald bij Club Brugge.

De ervaren middenvelder is blij met het vertrouwen dat AZ in hem heeft. "Dat is iets dat ik erg waardeer. Ik wil bij AZ mijn oude niveau weer halen. Momenteel ben ik fit, maar ik heb nog geen wedstrijdritme. We gaan een goed plan maken zodat ik er zo snel mogelijk kan staan", zegt de controleur, die namens Southampton 49 officiële wedstrijden speelde.

"We zijn al een tijd bezig met deze transfer, maar het liep vertraging op omdat Jordy nog onder contract stond bij Southampton. Dat moest eerst afgewikkeld worden en daar hebben ze de tijd voor genomen", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Jordy is een speler met heel veel kwaliteit. Het is voor hem belangrijk dat hij weer veel gaat spelen. En natuurlijk weet Jordy dat hij zal moeten concurreren met de middenvelders die we al hebben."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019