Feyenoorders willen Trencín-debacle van zich afspelen

Feyenoorders willen Trencín-debacle van zich afspelen

22 juli 2019 – Bij Feyenoord is men erop gebrand om sportieve wraak te nemen voor het Europese debacle van bijna een jaar geleden, toen de Rotterdamse club al in de derde voorronde van de Europa League strandde. AS Trencín was over twee wedstrijden verrassend te sterk voor de Eredivisionist. Binnenkort neemt Feyenoord het in de derde voorronde van het Europese toernooi op tegen Qabala FK of Dinamo Tbilisi.De pijnlijke uitschakeling tegen Trencín is volgens Berghuis 'een harde, maar goede les' geweest. "Bij mijzelf voel ik echt wel een bepaalde honger om dat recht te zetten en een soortgelijk scenario te voorkomen. Ik denk dat ik in dat opzicht ook voor de andere jongens kan spreken die er toen bij waren", zegt de aanvaller, die in verband wordt gebracht met een overgang naar PSV, via de clubkanalen van Feyenoord.

Vorig seizoen hield het Europese avontuur van Feyenoord al na twee wedstrijden op. "Het zou heel mooi zijn om Feyenoord in Europees verband weer op de kaart te zetten. Dat is goed voor de uitstraling van de hele club. Bovendien kan het spelen van Europees voetbal van grote waarde zijn voor onze ontwikkeling als speler", vervolgt Berghuis.

Binnenkort wordt duidelijk welke club de tegenstander wordt van Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League. "Het is een groot voordeel dat we in die wedstrijden beide teams aan het werk kunnen zien. Aan ons de taak daar zoveel mogelijk informatie uit te halen, zodat we weten wat we kunnen verwachten van de tegenstander die wij gaan treffen."

Botteghin
Eric Botteghin onderschrijft de woorden van zijn teamgenoot. "Je zou denken dat de returnwedstrijd thuis spelen een voordeel is, maar vorig seizoen was dat dus niet het geval… Dit jaar beginnen we in De Kuip en we weten dat we daar heel sterk zijn, zeker met de steun van het legioen. De supporters komen ons daar steunen en dat geeft ons altijd net wat extra kracht", zegt de verdediger.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020