Maduro over loting: "PAOK verreweg de beste van Griekenland"

Maduro over loting: "PAOK verreweg de beste van Griekenland"

22 juli 2019 – Hedwiges Maduro weet als geen ander dat er bij PAOK Saloniki de laatste jaren sprake is geweest van een groei. De oud-middenvelder speelde in het seizoen 2014/2015 voor de Griekse club en stelt dat Ajax aan de bak zal moeten.Ajax werd maandag bij de Champions League-loting gekoppeld aan de koploper van Griekenland. "PAOK heeft de laatste jaren sportief gezien progressie geboekt en is op dit moment verreweg de beste club van Griekenland", zegt Maduro tegen De Telegraaf. "Ze zijn afgelopen voorjaar voor het eerst in 34 jaar weer eens kampioen van Griekenland geworden en wonnen de beker. Het vertrouwen in de groep is heel erg groot."

De kracht van PAOK blijkt wel uit het feit dat de ploeg ongeslagen kampioen werd en ook de beker pakte. "PAOK haalde elk jaar wel veel nieuwe spelers, maar het grote verschil is dat echt goede voetballers nu ook die kant op willen gaan. De eigenaar is een rijk man, dus er is veel geld. Ze willen naam maken in Europa. Ajax moet de wedstrijd niet lichtzinnig opvatten en proberen daar echt een goed resultaat neer te zetten. Dat is best wel lastig, want de zomer heeft de flow doorbroken en het halen van de halve finale zegt even niets meer. Ze moeten helemaal opnieuw beginnen. En de tegenstanders zijn extra gemotiveerd."

Uiteindelijk verwacht Maduro toch dat Ajax de ronde zal overleven. "Ajax is in mijn ogen ook favoriet. Maar echt, onderschat PAOK niet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 16 oktober 2019

  2. dinsdag 15 oktober 2019

  3. maandag 14 oktober 2019