Bel Hassani: "In Zwolle kan ik weer lekker voetballen"

Bel Hassani: "In Zwolle kan ik weer lekker voetballen"

22 juli 2019 – Iliass Bel Hassani wil zich bij PEC Zwolle weer op de kaart zetten als Eredivisie-speler. De 26-jarige middenvelder speelde in Nederland al bij Sparta, Heracles, AZ en FC Groningen, maar dat waren niet altijd succesvolle periodes. Hij wil het bij PEC wel waarmaken.De 26-jarige spelmaker speelde vorige week negentig minuten in de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur (4-1 winst). Fysiek had hij het moeilijk, zegt de middenvelder tegen De Stentor. "Ik kom echt van ver. De twee looptrainers helpen mij er goed bij. Ze maken gekke programma's, haha. Maar het zijn oefeningen en extra werk waar ik wel voor open sta. Het is heel veel lopen. Dat vind ik minder leuk, maar is wel belangrijk. En de club verwacht het ook van me. Die kans pak ik dus met beide handen aan. Dan ben ik over twee weken hopelijk 95 tot 100 procent als de competitie begint."

Aanvallend draagt Bel Hassani zijn steentje bij, maar als middenvelder zal hij ook verdedigend werk moeten leveren. "Aanvallend wil ik graag overal aan meedoen. Verdedigend probeer ik dat vooral tactisch te doen. De afgelopen twee seizoenen, met uitzondering van het vorige half jaar bij FC Groningen, heb ik te weinig gespeeld. Ik begin nu te beseffen en dat er op het verdedigende vlak meer van me gevraagd wordt. Het kwartje is aan het vallen. Ik ben 26 jaar en merk wat mijn minpunten zijn en waren. Daar werk ik nu hard aan", vertelt de middenvelder.

Dat PEC hem heeft vastgelegd, voelt goed voor de spelmaker. Hij voelt dat hij belangrijk gaat worden. "Het grote verschil met bijvoorbeeld AZ is dat er daar meer concurrentie was. Als je niet presteert, komt er iemand anders in. Daar heb ik aan mogen ruiken en het is niet altijd goed gegaan. Dat gevoel heb ik nu losgelaten. In Zwolle kan ik weer lekker voetballen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020

  3. woensdag 12 augustus 2020