Maaskant is na uitstapjes blij met rentree als trainer in Eredivisie

Maaskant is na uitstapjes blij met rentree als trainer in Eredivisie

22 juli 2019 – Robert Maaskant is terug als trainer in de Eredivisie. De vijftigjarige coach stopte in 2017 als trainer na een periode bij Go Ahead Eagles en wilde zich focussen op het bedrijfsleven. Vorig seizoen werd hij nog directeur van Almere City FC, maar toch begon het weer te kriebelen. Dat hij nu terug is als coach van VVV-Venlo, doet hem goed.De vijftigjarige trainer werkte sinds 1995 non-stop als hoofdtrainer, totdat hij in 2017 dus even iets anders wilde. Via het bedrijfsleven en het directeurschap bij Almere is hij nu dus terug in de dug-out. "Ik was er toen ook wel echt klaar mee", blikt Maaskant terug bij de NOS. "Het was een hele bewuste keuze om een bedrijf op te zetten."

Uiteindelijk begon het trainersbloed toch weer door zijn aderen te stromen. "Een poos geleden heb ik er toch nog eens over nagedacht. En ik vind het eigenlijk gewoon nog heel erg leuk. En als je daarmee volgroeid bent, dan komt dat weer. Nu heb ik het weer hervonden."

Door zijn uitgesproken karakter roept Maaskant vaak weerstand op, maar daar zit hij niet mee. "Ik weet dat dat zo was, maar ik ben nooit zo onder de indruk van wat andere mensen van mij vinden. Ik vind ook dat wanneer je een baan accepteert in het betaalde voetbal, je in de schijnwerpers staat. En dan heeft iedereen een mening over je. Maar daar trek ik mij niets van aan. Ik vind het gewoon prachtig om te doen, om met die gasten op het veld te staan."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020