Zeefuik lacht om Bijl: "Bang om concurrentiestrijd aan te gaan"

Zeefuik lacht om Bijl: "Bang om concurrentiestrijd aan te gaan"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 juli 2019 – Lange tijd probeerde Glenn Bijl een transfer naar FC Groningen te forceren, maar de middenvelder bleef uiteindelijk tegen bij FC Emmen. Na het aanspannen van een arbitragezaak kwam hij tot de conclusie dat hij toch liever bij Emmen bleef. Dat heeft onder meer te maken met de situatie van Deyovaisio Zeefuik.

De rechtsback leek namelijk op weg naar een vertrek bij Groningen, waardoor Bijl als rechtsachter zou kunnen spelen in Groningen. "Ik heb lang het gevoel gehad dat FC Groningen voldeed aan mijn ideaalplaatje", zei Bijl daar onlangs over. "Ik hoorde via vrienden en kennissen dat Deyo Zeefuik zo goed als zeker zou vertrekken. Dat was voor mij reden om alles op alles te zetten. Ik zag mezelf al bij Groningen in de basis spelen."

Zeefuik heeft die woorden van Bijl ook gehoord en moet erom glimlachen. "Hij wilde niet komen als ik zou blijven en dat zegt iets over hem", stelt Zeefuik tegen het Dagblad van het Noorden. "Dat hij bang is om de concurrentiestrijd aan te gaan. Maar ik ben nog steeds hier. Er is niets concreets voorbij gekomen."

Met Groningen won Zeefuik afgelopen weekend van Hannover 96 (0-1). "Dit was een goede test. We hadden in de openingsfase al verder uit kunnen lopen, maar dat was blijkbaar nog iets te veel gevraagd. We hebben daarna in elk geval stand gehouden tegen een goede tegenstander. Daar kunnen we echt mee vooruit."

gerelateerd