De Boer verdedigt Qatar: "In Nederland gaan ook dingen fout"

21 juli 2019, 11:32

Er is al tijden veel te doen om het WK van 2022 dat in Qatar georganiseerd gaat worden. Het land is naar verluidt niet klaar voor het organiseren van het grote voetbaltoernooi en zou een belachelijke keuze zijn van de FIFA, maar daar is Ronald de Boer het niet mee eens.

?De oud-international speelde in de nadagen van zijn carrière in Qatar en hij koestert warme gevoelens voor het Arabische emiraat. Hij is bovendien ambassadeur van het WK-bid van het land. "In Qatar gaan een heleboel dingen fout, dat weet ik. Maar dat gaat in Nederland ook. Dat we wel eens denken van hoe hebben we dat kunnen laten gebeuren", zegt De Boer in Onze man in Deventer op Radio 1. "Ik zeg het gechargeerd natuurlijk. Maar Qatar gaat ongelooflijk snel en ze hebben een ambitie. Zij hebben een van de grootste gasbellen ter wereld. Er zitten daar mensen aan de macht die heel snel moderniseren en mee willen. Als je opeens van kamelen in Ferrari 's gaat rijden, dan ga je ongelukken maken."

Dat het WK dus in Qatar georganiseerd gaat worden, vindt De Boer een goede zaak. Al is het maar om de Arabische wereld ook eens iets geven wat betreft topvoetbal. "De Arabische wereld is gek op voetbal", weet De Boer. "We moeten niet denken dat als we die wedstrijden in Qatar hebben dat er geen mensen komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen