Spoorboekje: loting Europese voorrondes, Van Bommel spreekt

Spoorboekje: loting Europese voorrondes, Van Bommel spreekt

22 juli 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 22 juli.Nieuws

Loting derde voorronde Europa League en CL
In het Zwitserse Nyon wordt vanmiddag om 14.00 uur de loting voor de derde voorronde van de Europa League verricht. Aan die voorronde zal Feyenoord sowieso deelnemen, terwijl ook AZ en FC Utrecht dat kunnen halen. Mocht PSV in de Champions League-voorronde tegen FC Basel uitgeschakeld worden, dan meldt het zich eveneens in die ronde. Bekijk hier de mogelijke tegenstanders van de Nederlandse clubs. Daarnaast zal er ook geloot worden voor wie Ajax gaat treffen in de Champions League-voorronde.

Persconferentie Van Bommel
Dinsdag begint voor PSV de voorronde van de Champions League met een thuiswedstrijd tegen FC Basel, de club van Ricky van Wolfswinkel. Mark van Bommel neemt vandaag plaats om vooruit te blikken op het treffen met de Zwitsers. Wat verwacht de trainer van PSV van de wedstrijd?

Ajax keurt Edson ÁlvarezDe Mexicaan Edson Álvarez zette zondagavond voet op Nederlandse bodem en werd al deels medisch gekeurd door Ajax. De Amsterdammers gaan daar vandaag mee verder en kunnen zo een nieuwe stap zetten richting de definitieve komst van de Mexicaanse verdediger.

Wedstrijden

Ajax - Panathinaikos (19.00 uur)
Ajax is in voorbereiding op het nieuwe seizoen en begint aanstaande zondag tegen PSV (Johan Cruijff Schaal) aan het echte werk. De Amsterdammers werken vanavond hun vijfde oefenwedstrijd van de oefencampagne af. Het Griekse Panathinaikos is de tegenstander. Ajax verloor nog niet in de voorbereiding en wil die ongeslagen status vanavond intact houden. Panathinaikos werd afgelopen seizoen achtste in de Griekse Super League.

Fenerbahçe - VfL Wolfsburg (18.30 uur)
Een andere interessante oefenwedstrijd die vandaag op het menu staat is de wedstrijd tussen Fenerbahçe en VfL Wolfsburg. De Turkse club kende vorig seizoen een slecht jaar door zesde te worden in de competitie. Bij Wolfsburg staat Wout Weghorst onder contract en hij bereidt zich voor op een nieuw Bundesliga-jaar, waarin hij het nog beter wil doen dan vorig jaar. Toen scoorde hij liefst zeventien keer bij zijn Bundesliga-debuut.

Voetbal op tv

18.30 uur: VfL Wolfsburg - Fenerbahçe, FOX Sports 4, live verslag van het oefenduel
19.00 uur: Ajax - Panathinaikos, Ziggo Sport 14, live verslag van het oefenduel

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019