Real verliest van Bayern bij debuut Hazard, winst Arsenal

21 juli 2019, 08:43

Eden Hazard heeft zijn eerste wedstrijd in dienst van Real Madrid achter de rug. De Belg stond vannacht (Nederlandse tijd) in de basis tegen Bayern München, dat met 3-1 te sterk bleek. Opmerkelijk genoeg droeg de nieuwe linksbuiten rugnummer 50.

Bayern München - Real Madrid 3-1

Al snel kwam Bayern op voorsprong in het duel dat in het teken stond van de Champions Cup, een toernooi waar veel grote ploegen aan meedoen. Corentin Tolisso zorgde na vijftien minuten voor de eerste treffer. In de tweede helft sloeg Bayern tussen de 67ste en de 70ste minuut twee keer toe via Robert Lewandowski en Serge Gnabry. Keeper Sven Ulreich liet zich vervolgens op een slechte manier zien door wild uit te komen en een overtreding te maken waarvoor hij direct rood kreeg. Real-talent Rodrygo maakte de score in de 85ste minuut iets dragelijker voor Real door de eretreffer te maken. Beide coaches lieten veel verschillende spelers opdraven in het duel.

Arsenal - Fiorentina 3-0

Arsenal was donderdagnacht al te sterk voor Bayern München en heeft op de Champions Cup vannacht ook afgerekend met Fiorentina. Trainer Unai Emery liet veel jonge spelers in actie komen, maar ondanks dat werd er gemakkelijk gewonnen van de Italiaanse formatie. De jonge spits Edward Nketiah was met twee goals de grote uitblinker. Joseph Willock was in de slotfase ook nog doeltreffend.