Buffel na afscheidswedstrijd: "Heb hele mooie jaren gehad"

20 juli 2019, 23:23

Thomas Buffel heeft zaterdag zijn afscheidswedstrijd gekregen bij KRC Genk. De Belgische buitenspeler stond met oud-ploeggenoten, waaronder Pierre van Hooijdonk en Paul Bosvelt, op het veld in Genk en nam daarmee definitief afscheid van het profvoetbal.

Voor de 38-jarige aanvaller is er dus een einde gekomen aan zijn lange tijd als profspeler. Hij is vooral dankbaar, zegt hij tegen Sporza. "Het was een eer dat ik hier nog een wedstrijd mocht spelen met mijn fantastische ex-collega's en voor de supporters die ik voor altijd in mijn hart heb. Ik heb hier hele mooie jaren gehad, hier ben ik thuis", aldus de oud-speler van Feyenoord.

Het is nog de vraag wat Buffel, die in mei van dit jaar zijn afscheid aankondigde, nu gaat doen. "Mijn toekomst ligt waarschijnlijk in het voetbal, maar het moet nog vorm krijgen. Ik ga eerst wat tot rust komen, want ik heb twintig jaar lang mijn sociaal leven opgeofferd. Als ik weer fris ben, wil ik een leuke functie in het voetbal: dat kan als trainer zijn of in een adviserende rol. Alle opties liggen nog open."

Buffel speelde in totaal 388 wedstrijden voor Genk, maar speelde afgelopen seizoen bij Zulte Waregem. De Belg speelde tussen 1999 en 2004 voor Feyenoord.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen