Van Dijk denkt aan veranderingen bij Gouden Bal-verkiezing

20 juli 2019, 21:55   Bijgewerkt: 20 juli 2019, 23:57

Virgil van Dijk wordt door zijn superjaar gezien als één van de grote kanshebbers op het winnen van de Gouden Bal. De Nederlander won de Champions League met Liverpool en maakte daarnaast grote indruk in de Premier League en in Oranje. Van Dijk weet dat aanvallers er doorgaans eerder met de Gouden Bal vandoor gaan.

Op de website van Liverpool gaat de verdediger in op het feit dat hij wordt gezien als één van de grote kanshebbers voor de prijs. "Het is een eer dat mensen dat zeggen, maar wat kan ik doen? Ik heb er toch geen invloed op. Andere mensen moeten bepalen wie de prijs wint. Ik kan niet ontkennen dat ik een heel goed seizoen heb gedraaid, maar ik kan me nu alleen maar focussen op het nieuwe jaar. Ik wil het nog beter doen dan in het afgelopen seizoen."

Als Van Dijk de Gouden Bal wint, dan zou dat zeer bijzonder zijn. Fabio Cannavaro was in 2006 namelijk de laatste verdediger die er met de prijs vandoor ging. "Ik snap dat aanvallers en aanvallende middenvelders vaker de prijs winnen omdat het leuker is om te zien. Maar misschien is de tijd gekomen om het te veranderen", aldus de 28-jarige Nederlander.

Van Dijk schreef het afgelopen seizoen twee individuele prijzen op zijn naam. Hij werd Speler van het Jaar van de Premier League en werd FWA Speler van het Jaar, een prijs die wordt uitgereikt na stemmen van journalisten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen