Slutsky over Tannane: "Moet één van onze beste spelers zijn"

20 juli 2019, 20:13

De verwachtingen zijn hooggespannen bij Vitesse als het gaat om Oussama Tannane. De aanvaller kwam vorige week net als Riechedly Bazoer naar Arnhem en maakte zaterdag indruk met een fraaie assist tegen SV Darmstadt (0-1). Leonid Slutsky is blij met de aanwinst.

De coach van de Arnhemmers verwacht dat de aanvaller in de voetsporen kan treden van Martin Ødegaard. De Noor was vorig seizoen de grote smaakmaker bij Vitesse. "Tannane is eenzelfde type voetballer als Ødegaard", zegt de Russische trainer tegen De Gelderlander. "Hij is technisch begaafd en speelt aantrekkelijk voetbal. Hij heeft ook een goede voorzet en laatste pass met links."

Tannane kan goed als nummer tien spelen, maar moet bij Vitesse vanaf de zijkant komen. Dat is volgens Slutsky geen probleem. "Omdat we geen typische vleugelaanvallers hebben, moeten de buitenste middenvelders naar binnen komen om ruimtes te maken voor de backs. Het is tactisch gezien een moeilijke positie. Maar een speler als Tannane kan dat", zegt de trainer. Fysiek moet hij nog wel stappen zetten, stelt Slutsky. "Hij is nog niet in optimale conditie, heeft nog wat overgewicht. Als hij fit is, moet hij normaal gesproken één van de beste spelers van Vitesse zijn. Dat geldt ook voor Bazoer. Zij moeten dit seizoen de leiders van het team worden."

De winst op de Duitse club was pas de eerste zege van Vitesse in de voorbereiding.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen