De Jong blij met eerste week bij Barça: "Voel me heel goed"

De Jong blij met eerste week bij Barça: "Voel me heel goed"

20 juli 2019 – De eerste trainingsweek van Frenkie de Jong in dienst van FC Barcelona is achter de rug. De middenvelder begon maandag met trainen bij de topclub en is vandaag (zaterdag) met de selectie op het vliegtuig naar Japan gestapt. De eerste dagen zijn de Nederlander goed bevallen."Ik voel me heel goed. Ik geniet van de training en het omgaan met mijn nieuwe medespelers. Het is echt genieten", zegt hij tegen El Mundo Deportivo. Vooral Sergio Busquets probeert hem op sleeptouw te nemen, zegt De Jong. "Iedereen helpt me, maar Sergio helpt me in het bijzonder. Als ik iets over de stad of de club wil weten, helpt hij me daarmee."

Ook Ernesto Valverde heeft De Jong op zijn gemak proberen te stellen. "Hij heeft me al dingen over het team verteld en gezegd hoe hij ongeveer wil gaan spelen. Ik denk dat hij van mij hetzelfde verwacht als van mijn teamgenoten. Ik moet hard werken en erop vertrouwen dat ik ga spelen."

?De Jong geeft aan dat ook Ivan Rakitic hem tot dusver erg helpt, al is de Kroaat natuurlijk een concurrent van de Nederlander. "Ik vind hem een geweldige speler en heb veel respect voor hem. Hij heeft veel gegeven aan deze club en is een voorbeeld voor mij. Ik ga dus ook niet zeggen dat ik hem uit de basis ga spelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 14 augustus 2020

  2. donderdag 13 augustus 2020

  3. woensdag 12 augustus 2020