Vitesse
1 – 0
FC Utrecht

Poulsen blij met Ajax: "Voelt alsof ik weer begin als speler"

Poulsen blij met Ajax: "Voelt alsof ik weer begin als speler"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 juli 2019 – Christian Poulsen is sinds deze zomer terug bij Ajax, waar hij werkt als assistent-trainer. Hij is de opvolger van Alfred Schreuder en voelt zich goed in Amsterdam. Zijn carrière als coach wil hij in Amsterdam definitief lanceren.

Vorig jaar liep de Deense oud-speler al stage bij de Eredivisie-kampioen. "Het is leuk om nu echt te beginnen. Vorig jaar kwam ik vooral op bezoek. Nu ben ik officieel weer onderdeel van de club. Ik ben blij dat ik er weer ben. Ik ken natuurlijk al een paar spelers, maar er zijn ook nieuwe gezichten. Er zijn ook spelers van Jong Ajax, die ken ik nog niet zo goed", zegt hij tegen Ajax TV.

Zijn trainersloopbaan is nog maar net begonnen. Hij vindt het dan ook moeilijk om te zeggen wat zijn trainersstijl is. "Ik heb het gevoel dat ik dat moet gaan uitvinden. Ik heb ervaring opgedaan bij veel Europese clubs. Nu heb ik wat ervaring als trainer. Het voelt voor mij alsof ik weer begin als speler. Ik geloof in de holistische manier van leven en ben van mening dat je jezelf goed moet voelen om ook op het veld te kunnen presteren. Voetbal is een teamsport: je wint samen en je verliest samen."

Reacties

gerelateerd