Ajax-aankoop Álvarez overladen met complimenten: "Een baas"

20 juli 2019, 11:33

De komst van Edson Álvarez naar Ajax is een zegen voor de club uit Amsterdam, zo stelt Dennis te Kloese. Onze 44-jarige landgenoot, momenteel de huidige general manager van LA Galaxy, was hoofd van de nationale jeugdselecties van Mexico in de tijd dat de nieuwe Ajax-aankoop daar onderdeel van uitmaakte.

"Ik ken Edson sinds zijn zestiende en heb van dichtbij meegemaakt hoe hij zich ontwikkelde tot een vaste kracht in de Mexciaanse ploeg", aldus Te Kloese in gesprek met Voetbal International. "Van een lange dunne gozer tot een stevige en zeer veelzijdige centrumverdediger. Daar gaat Ajax veel plezier aan beleven."

Te Kloese komt superlatieven tekort om Álvarez te omschrijven. "Het is een heel complete speler. Mentaal zit hij goed in elkaar. Het is een rustige jongen, makkelijk in de omgang, populair bij ploeggenoten en fans én zeer leergierig." Onlangs kwam Álvarez met zijn land in actie bij het toernooi om de Gold Cup. "Andrés Guardado en Jonathan dos Santos konden excelleren op het middenveld dankzij het vuile werk dat Edson opknapte."

Zo nu en dan speelt de Mexciaan op het randje, meent Te Kloese. "Hij is spijkerhard in de persoonlijke duels. Echt op het randje soms. En hij heeft persoonlijkheid. In de finale stoorde Edson zich op een gegeven moment aan opmerkingen van Michael Bradley, een gerespecteerd Amerikaans international. Toen ging hij pontificaal voor Bradley staan, met zijn wijsvinger op zijn mond. Dat hij even stil moest zijn. Ja, Edson is een baas in het veld." Álvarez heeft op 21-jarige leeftijd al 28 interlands voor Mexico achter zijn naam staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen