Van Drongelen denkt niet dat Nederland beste verdedigers heeft

20 juli 2019, 09:59   Bijgewerkt: 20 juli 2019, 10:04

In tegenstelling tot veel anderen, denkt Rick van Drongelen dan het Nederlands elftal niet de beste centrumverdedigers ter wereld heeft. De algemene veronderstelling wereldwijd is dat Oranje met Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt over twee van de beste verdedigers beschikt, maar de HSV-speler ontkent dat.

Van Drongelen bekijkt de ontwikkeling van Van Dijk en De Ligt met trots. In gesprek met BILD laat hij zich uit over de opleidingen in Nederland. "In Nederland wordt de nadruk er vooral op gelegd om bepaalde situaties voetballend op te lossen. Als je dan ook nog een beetje kunt voetballen, ben je al snel een interessante centrumverdediger."

De jeugdinternational noemt andere namen dan de intrernationals van Oranje als het gaat om de beste centrumverdedigers ter wereld. "Ik geloof eigenlijk niet dat Nederlandde beste centrumverdedigers ter wereld heeft, ik vind Sergio Ramos en Giorgio Chiellini bijvoorbeeld ook erg goed. Maar in het algemeen wordt Van Dijk tegenwoordig wel beschouwd als de beste."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen