De Ligt maakte keuze voor Juventus na finale Nations League

De Ligt maakte keuze voor Juventus na finale Nations League

20 juli 2019 – Matthijs de Ligt nam gisteren vlak voor het vertrek met zijn club Juventus naar Singapore uitgebreid de tijd om zich uit te speken over zijn transfer. De speler is blij dat hij in Italië is. "Ik heb lang moeten wachten. Dat was niet ideaal, maar ik ben nu gewoon heel erg blij dat ik echt kan starten bij Juventus."Dat vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Ligt wilde zijn keuze pas na de finale van de Nations League maken. "Zo kon ik tot die tijd de volledige focus op het voetballen hebben. Het was zo'n druk seizoen met Ajax, dat moest leidend zijn. Na de Nations League heb ik Mino (Raiola, red.) gemeld dat ik naar Juventus wilde. Toen is hij aan de slag gegaan.

In de Nations League stond hij nog tegenover zijn huidige ploegggenoot Cristiano Ronaldo. Na het duel praatten de twee met elkaar, maar die woordenwisseling had volgens De Ligt geen in vloed op zijn keuze. "Toen had ik mijn keuze namelijk al gemaakt. Maar het was natuurlijk wel leuk wat Ronaldo zei en het is geweldig om met hem samen te kunnen trainen en spelen."

De sportieve factor gaf de doorslag voor De Ligt; een geldkwestie was het niet. "Geld speelde voor mij geen rol. Iedereen die mij kent, weet dat ook. Mino is mijn zaakwaarnemer, hij gaat over de zakelijke kant, maar dat kwam pas nadat mijn sportieve keuze was gemaakt. Geld is nooit leidend geweest."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019

  2. donderdag 17 oktober 2019