Pizarro (40) stopt na dit seizoen echt als profspeler

19 juli 2019, 23:28

Het leek nooit te gebeuren, maar Claudio Pizarro heeft nu echt over stoppen nagedacht. De ervaren speler heeft vrijdag aangekondigd dat hij na het komende seizoen zal stoppen als profspeler. De veertigjarige spits van Werder Bremen verlengde onlangs nog zijn contract.

De ploeggenoot van Davy Klaassen is al jaren een begrip in het Duitse voetbal. De spits zette in mei nog zijn krabbel onder een nieuwe eenjarige verbintenis bij Werder. Daar zal het dus bij blijven, aangezien hij vrijdag kenbaar heeft gemaakt dat hij er na het aanstaande voetbaljaar mee stopt.

Pizarro voetbalt al sinds 1996 en gaat volgend seizoen zijn 23ste jaar als profvoetballer beleven. Na eerst een aantal jaren in zijn thuisland te hebben gespeeld, was het Werder dat Pizarro in 1999 naar Duitsland haalde. Het meest succesvolle deel van zijn loopbaan kwam echter na zijn vertrek uit Bremen richting München. Met Bayern won Pizarro tussen 2001 en 2007 onder meer drie keer de dubbel. Hij speelde daarna één seizoen voor Chelsea en daarna weer vier seizoenen voor Werder Bremen. Van stoppen wilde hij toen al niks weten en hij verkaste in 2012 weer naar Bayern München. Vervolgens keerde hij voor de zoveelste keer terug in Bremen en na een klein nieuw uitstapje richting Köln.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen