Ajax heeft met Álvarez nieuwe centrumverdediger binnen

19 juli 2019, 20:22

Kort na het vertrek van Matthijs de Ligt heeft Ajax melding gemaakt van de komst van een nieuwe centrumverdediger. De Amsterdammers geven vrijdag aan dat Edson Álvarez onderweg is naar Nederland en dat er dus een akkoord is bereikt met Club América. De verdediger gaat voor vijf jaar tekenen bij de Eredivisie-kampioen.

Vorige week gaf Marc Overmars aan dat de centrumverdediger op de radar stond bij Ajax. "Edson Alvarez is een speler die er goed bij ons opstaat", zei de directeur. "Zijn komst zou zomaar kunnen inderdaad. Ik denk dat hij een goede leeftijd heeft, 21 jaar, een vaste international van Mexico is en we kennen hem al langer omdat we hem al een tijdje volgen. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en kan op meerdere posities uit de voeten."

De centrumverdediger stond ook in de belangstelling van Wolverhampton Wanderers, Crystal Palace, West Ham United en Zenit Sint-Petersburg, maar hij kiest dus voor Ajax. Hij gaat in Amsterdam voor vijf jaar tekenen. 'Het akkoord is onder voorbehoud van de medische keuring en de vervulling van een aantal overige voorwaarden', meldt Ajax. Naar verluidt is er vijftien miljoen euro gemoeid met de transfer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen