Dest maakt kans op speeltijd bij Ajax: "Hij doet veel goed"

19 juli 2019, 18:21   Bijgewerkt: 19 juli 2019, 19:34

Eén van de spelers die indruk maakt in de voorbereiding van Ajax is Sergiño Dest. De pas achttienjarige linksachter krijgt veel speelminuten van Erik ten Hag en zou volgende week best in de basis kunnen staan tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Ten Hag werd na de 2-1 zege op Watford gevraagd of Dest in aanmerking komt voor speelminuten bij het echte werk. "Als je dit kunt tegen een Premier League-club en de nummer twee van Turkije dan kan het ook in de Cruijff Schaal en in de competitie. Natuurlijk maakt hij nog fouten, maar hij doet ook heel veel goed. Hij heeft de voorwaarden. Vorig jaar hadden we Mazraoui in hetzelfde proces. Dat zou dit jaar ook met hem kunnen gebeuren, maar dat hangt er vanaf hoe hij meegroeit", zegt de coach tegen De Telegraaf.

Dest voelt dat hij klaar is voor het echte werk. De linksback was donderdag de enige Ajacied die negentig minuten speelde tegen Watforf. "Als de trainer me opstelt, dan ben ik er klaar voor. Ik hoop het wel. Het zou een heel goede ervaring zijn om in de ArenA te spelen. Ik vind dat ik goed kan aanhaken, maar dit is nog maar het begin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen