Transferweekje: PSV wil Duitser, Janssen en Icardi mogen weg

20 juli 2019, 16:24

De transferwindow is inmiddels al een tijdje open en de markt draait in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Nieuwe centrumverdediger in beeld bij PSV

PSV haalde deze week met Toni Lato en Olivier Boscagli twee verdedigers naar Eindhoven, maar daar blijft het mogelijk niet bij. De club heeft namelijk zijn oog laten vallen op Timo Baumgartl, een Duitse centrumverdediger van VfB Stuttgart. Hij is in beeld om Daniel Schwaab op te volgen in het hart van de defensie. De 23-jarige verdediger heeft in Stuttgart nog een contract tot 2022, waardoor de club een bedrag rond de tien miljoen euro verlangt. Dat meldt Voetbal International. Eerst wilde PSV Lyanco voor het hart van de verdediging halen, maar hij bleek niet los te weken bij Torino. Dat ligt bij Baumgartl na de degradatie van Stuttgart anders, waardoor PSV bij het neerleggen van gewenste bedrag een transfer kan realiseren.

Janssen moet de transfermarkt op

Het is geen verrassing, maar Vincent Janssen heeft geen toekomst bij Tottenham Hotspur. De Engelsen zijn op trainingskamp gegaan naar Azië, waar het elftal meedoet aan de International Champions Cup. Voor de Nederlander was echter geen plek: hij mag zich net als Georges-Kevin Nkoudou en Danny Rose gaan concentreren op de transfermarkt. Van dat drietal wordt verwacht dat het deze zomer een nieuwe club vindt. Janssen speelt sinds 2016 voor Tottenham, maar wist nooit te imponeren. Vorig seizoen werd hij al verhuurd aan Fenerbahçe en nu moet hij dus weer naar een nieuwe club. Het is echter nog behoorlijk stil rond de spits. Alleen het Mexicaanse CF Monterrey is met hem in verband gebracht.

VVV wil stunten met Honda, maar is reëel

VVV-Venlo hoefde niet lang na te denken toen Keisuke Honda vroeg of hij zijn conditie op peil mocht houden in Limburg. De 33-jarige middenvelder zit zonder club na zijn vertrek bij Melbourne Victory en VVV maakte na de komst van Honda al snel duidelijk dat het wel in zee zou willen met de voormalig sterspeler. Hij heeft daar echter geen trek in. "Ik weet niet hoe lang ik hier zal blijven. Maar het zou het beste zijn als die periode zo kort mogelijk is, voor mij persoonlijk", zei hij tegen L1. Wat Honda wel wil, is duidelijk. Hij mikt op een club in de Premier League, Bundesliga of La Liga. Honda, die overigens ook bondscoach van Cambodja is, bekijkt rustig zijn opties. "Het is niet dat ik direct ergens een contract kan tekenen: we hebben meer tijd nodig om een deal te maken", zei hij. Honda heeft de hoop dat hij als dispensatiespeler mee kan naar de Olympische Spelen van volgend jaar. "Daarom moet ik in een grote competitie spelen."

Icardi heeft geen toekomst meer in Milaan

Eén ding is zeker en dat is dat Mauro Icardi geen toekomst meer heeft bij Internazionale. De Argentijnse spits heeft nog een contract voor twee seizoenen, maar heeft het door zijn gedrag helemaal verbruid. Trainer Antonio Conte maakte vrijdag op een persconferentie aan alle onduidelijkheid een einde. "Mauro maakt geen deel meer uit van het Inter-project. Dat is op dit moment de waarheid." Duidelijk is dat Juventus interesse heeft in de Argentijn en dat Inter in Romelu Lukaku de gewenste opvolger ziet. Dat bevestigde Conte eveneens. "Jullie weten heel goed dat Lukaku een speler is die ik erg waardeer", zei hij. Naar verluidt is ook AS Roma-spits Edin Dzeko in beeld, mocht Lukaku niet losgeweekt kunnen worden.

FC Barcelona zoekt contact met PSG

Neymar is een vaste gast in deze rubriek en deze week komt de Braziliaan ook aan bod, ditmaal omdat FC Barcelona de aanvaller toch graag terug wil halen. Sky Sports pakte donderdag uit met het nieuws dat Neymar aan PSG gevraagd heeft of hij mag vertrekken. De Fransen staan daar niet onwelwillend tegenover, maar willen wel het bedrag dat zijn betaalden aan Barcelona (222 miljoen euro) terug. Barcelona kwam echter met een andere constructie over de brug. Het heeft donderdag een bod van 90 miljoen euro neergelegd, plus twee spelers naar keuze uit een aardig rijtje namen. Philippe Coutinho, Ivan Rakitic, Ousmane Dembele, Nelson Semedo, Malcom en Samuel Umtiti mogen allemaal worden uitgekozen door PSG.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen