Ten Hag: "Door concurrentie werd perspectief Kristensen minder"

19 juli 2019, 16:03

De grote concurrentie op de rechtsbackpositie bij Ajax is één van de redenen dat Rasmus Kristensen nooit echt uit de verf is gekomen in Amsterdam. Volgens trainer Erik ten Hag is daarom besloten de jonge Deen te laten verkassen naar Red Bull Salzburg.

De overgang van Kristensen (22) naar de Oostenrijkse topclub werd eerder vanmiddag wereldkundig gemaakt. Bij Ajax liep zijn contract nog tot 2022 en bij Salzburg tekende hij een verbintenis tot 2024. Ajax strijkt zo'n vijf miljoen euro op. In januari vorig jaar nam Ajax Kristensen over van het Deense FC Midtjylland, maar hij veroverde nooit een vaste basisplaats. 

Lees ook: Ajax verkoopt back Kristensen aan Red Bull Salzburg

De stormachtige ontwikkeling van Noussair Mazraoui is daar een verklaring voor, zegt Ten Hag op het clubkanaal van Ajax. "Hij heeft vorig jaar onverwacht zijn kans gepakt." Nadat ook Joël Veltman terugkeerde van een blessure kwam Kristensen nog minder aan spelen toe en de ontwikkeling van Jong Ajax-talent Sergiño Dest in de huidige voorbereiding zette Ajax aan het denken. "Het perspectief van Rasmus werd daardoor minder", zegt Ten Hag.

Dankbaar

De clubleiding heeft daarom besloten Kristensen te verkopen. Ten Hag: "Hij is op een leeftijd dat hij per se wil spelen en dat is begrijpelijk. Daarom hebben wij meegewerkt aan een transfer. We zijn dankbaar voor wat hij voor Ajax heeft betekend. Hij heeft uitstekend gefunctioneerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen