Spoorboekje: Transferweekje en de Belgische Supercup

20 juli 2019, 07:00   Bijgewerkt: 19 juli 2019, 23:55

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 20 juli.

Specials

Transferweekje

De transferwindow is nog maar net open of de markt draait al in volle gang. Al diverse grote transfers werden rondgemaakt en als we de geruchten mogen geloven, zijn dat lang niet de laatste grote transfers die plaatsvinden. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland

Wedstrijden

Wolverhampton Wanderers - Manchester City (14.30 uur)

Vier clubs uit de Engelse Premier League gingen deze week met elkaar de strijd aan om de Asia Trophy. Aan dit oefentoernooi in China deden Manchester City, Newcastle United, West Ham United en Wolverhampton Wanderers mee. Vanmiddag valt de beslissing. In de halve finale won Wolverhampton van Newcastle met 0-4 en Manchester City versloeg West Ham met 4-1. Om 12.00 uur wordt er gespeeld om het brons tussen Newcastle en West Ham United en om 14.30 uur spelen Wolverhampton Wanderers en Manchester City de finale.

Spanje onder 19 - Italië onder 19 (19.00 uur)

Op het EK voor voetballers onder 19 jaar staan vanavond de beslissende groepswedstrijden in poule A op het programma. Welke twee teams plaatsen zich voor de volgende ronde van het toernooi? De strijd is nog ongekend spannend. Koploper na twee groepsduels is Spanje met vier punten, evenveel als Portugal. Nummer drie Italië, dat drie punten heeft, kan Spanje vanavond echter nog uitschakelen als het wint. Portugal speelt op hetzelfde tijdstip tegen de nog puntloze hekkensluiter Armenië. Via de website van de UEFA zijn de wedstrijden te bekijken.

Racing Genk - KV Mechelen (20.30 uur)

In België wordt het nieuwe seizoen vanavond afgetrapt met de strijd om de Belgische Supercup tussen kampioen Racing Genk en bekerwinnaar KV Mechelen. Voor Mechelen is het een wedstrijd met dubbele gevoelens, want de club mag dan wel de beker gewonnen hebben, ze krijgen er verder niet zo heel veel voor. Normaal gesproken levert de bekerwinst namelijk voetbal in de Europa League op, maar vanwege een straf in een groot onderzoek naar matchfixing is de club hiervan uitgesloten. Een pleister op de wonden zou het winnen van de Supercup zijn. Tegenstander Genk heeft op dit punt niet zo'n hele goede reputatie, want van de zes keer dat het in de finale stond werd er maar één keer gewonnen. Dit was in 2011 tegen Standard Luik (1-0).

Voetbal op tv

12.00 uur: Newcastle United - West Ham United, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit Asia Trophy-duel

14.30 uur: Wolves - Manchester City, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van dit Asia Trophy-duel

15.00 uur: Bayer Leverkusen - Watford, FOX Sports 4, live verslag van deze oefenwedstrijd

17.00 uur: AS Monaco - Valencia, FOX Sports 4, live verslag van deze oefenwedstrijd

20.30 uur: Racing Genk - KV Mechelen, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van de Belgische Supercup

01.30 uur: Philadelphia Union - Chicago Fire, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de MLS

04.00 uur: Real Salt Lake - Minnesota United, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de MLS

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen