Trainers loven De Jong: "Speelde geen wedstrijd slecht"

19 juli 2019, 15:31   Bijgewerkt: 19 juli 2019, 19:06

Frenkie de Jong is bij zijn nieuwe club FC Barcelona aan zijn eerste weken begonnen. Om de middenvelder beter te leren kennen besloot Barcelona contact te zoeken met Nederlandse oud-spelers en trainers die De Jong van dichtbij hebben meegemaakt tijdens zijn periode in Nederland. Onder meer Phillip Cocu en Frank en Ronald de Boer lieten hun licht schijnen over de miljoenenaankoop.

Cocu, die tussen 1998 en 2004 zelf op het middenveld van Barcelona voetbalde, vond het jammer dat De Jong eerder in zijn loopbaan voor Ajax koos en niet voor PSV, waar Cocu toen werkzaam was. "Het is moeilijk om te concurreren met een speler als hij, die zo goed gepositioneerd is, zo'n geweldige visie heeft, maar die ook het vermogen heeft om het tempo van het spel te dicteren. Hij is een zeer complete speler en heeft precies het soort stijl dat bij Barça goed zal werken."

Lees ookXavi looft De Jong: "Ik vind het een fantastische transfer"

De Boer

Broers Frank en Ronald de Boer, ook in het verleden actief bij de Spaanse topclub, komen superlatieven tekort om De Jong te beschrijven. "Een jongen die indrukwekkend dapper is als hij de bal vraagt en dingen doet die nog nooit zijn gezien", aldus Ronald de Boer. "Hij is zo onvoorspelbaar. Ik herinner me toen hij in het jeugdteam zat met spelers als Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek. Er waren mensen die gingen kijken hoe zij speelden in plaats van het eerste elftal." Broer Frank noemt De Jong een heel bijzonder soort voetballer. "Hij is klaar om risico's te nemen, omdat hij zo de controle heeft over zijn omgeving. Hij krijgt de bal en kijkt om te zien waar zijn teamgenoten zijn."

De twee trainers die het meest recent met De Jong werkten zijn Richard Witschge en Alfred Schreuder. Vorig seizoen waren zij actief als assistent-trainers bij Ajax. "Eerlijk gezegd herinner ik me vorig seizoen geen enkele wedstrijd toen Frenkie slecht speelde", zegt Witschge. "Er is nooit een dag waarop er geen glimlach op zijn gezicht is." Schreuder: "Frenkie kan spelen in elke positie die hij leuk vindt. Hij houdt van wat hij doet en is altijd op zoek naar verbetering."

Zie ook: De Jong en Griezmann 'ontgroend' op training Barcelona 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen