Ajax verkoopt back Kristensen aan Red Bull Salzburg

Ajax verkoopt back Kristensen aan Red Bull Salzburg

19 juli 2019 – Rasmus Kristensen vertrekt bij Ajax. De 22-jarige rechtback gaat naar het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en tekent daar een contract voor vijf jaar, tot de zomer van 2024. Hoeveel Salzburg exact voor hem heeft betaald, is nog niet bekend. De Telegraaf meldt dat Ajax ongeveer vijf miljoen euro krijgt, dit is hetzelfde bedrag als de Amsterdammers eerder voor hem betaalden.Kristensen kwam in januari vorig jaar naar Ajax, dat hem destijds overnam van het Deense FC Midtjylland. In Amsterdam had hij nog een contract tot de zomer van 2022. Hij maakte zijn debuut voor Ajax in februari 2018 toen hij zijn opwachting maakte in het duel met Roda JC, dat Ajax met 2-4 wist te winnen. In totaal kwam Kristensen 27 keer in actie voor Ajax. Hij scoorde één doelpunt en dat was in de met 4-0 gewonnen bekerfinale tegen Willem II afgelopen mei.

Nieuwe uitdaging
De jonge Deen is in zijn nopjes met zijn transfer. "Ik ben heel blij en kijk uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt hij via het clubkanaal van Red Bull Salzburg. "Ik ben vol energie en wil dat het begint." Met Ajax pakte Kristensen afgelopen seizoen de dubbel en bereikte hij de halve finale van de Champions League. Sinds zijn komst was de rechtsback echter niet onomstreden. Noussair Mazraoui kreeg de voorkeur boven hem als rechtsachter en nadat Joël Veltman terugkeerde van een blessure ging ook hij Kristensen voorbij in de pikorde.

Technisch directeur van Salzburg, Christoph Freund, ziet in Kristensen de ideale versterking. "Hij is een speler die perfect in ons profiel past", zegt hij op de clubwebsite. "Met zijn mentaliteit en de manier waarop hij voetbal speelt, is hij ideaal voor ons en onze filosofie. Daarnaast heeft Rasmus al veel internationale ervaring en brengt hij met zijn fysieke omstandigheden en zijn omvang andere kwaliteiten met zich mee die ons goed zullen doen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019

  3. zaterdag 17 augustus 2019