De Ligt: "Altijd goed gevoel gehad bij Juventus"

De Ligt: "Altijd goed gevoel gehad bij Juventus"

19 juli 2019 – Matthijs de Ligt is trots om zich speler van Juventus te kunnen noemen, een club waar hij als kind al fan van was. Dat zei hij op de persconferentie voorafgaand aan zijn prestentatie bij de Italiaanse recordkampioen. De Ligt heeft zichzelf een aantal doelen gesteld voor zijn nieuwe avontuur.



Gisteren werd de overgang van De Ligt van Ajax naar Juventus wereldkundig gemaakt. "Het is een hele grote stap, mijn eerste buiten Nederland", zegt de oud-aanvoerder van de Amsterdammers tijdens het persmoment. "Het is heel erg eervol hoe de fans mij verwelkomden en ik hoop dat ik ze veel terug kan geven. Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij de grote club Juventus."

Lees ook: Ajax verkoopt De Ligt voor 75 miljoen euro aan Juventus

De Ligt wil bij Juventus vooral meer ervaring opdoen. "Ik ben nog jong en heb ruimte om mijzelf te verbeteren. Hier zijn veel ervaren spelers en daar moet ik van leren", zegt de verdediger die met rugnummer 4 gaat spelen. "In Nederland bouwen we op van achteruit en verdedigen we hoog. In Italië is er meer zoneverdediging. Ik kan hen helpen en zij mij. Het is een goede combinatie."

Sarri
De nieuwe trainer Maurizio Sarri heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van De Ligt om in Turijn te tekenen. "Hij is één van de redenen dat ik wilde komen. Ik hoor veel goede verhalen over hem. Hij speelt aanvallend voetbal en heeft een goede filosofie", aldus De Ligt, die al kort met Sarri kennis heeft gemaakt via de telefoon. 

Lees ook: Van Gaal verwacht snelle basisplaats voor De Ligt bij Juve

Met zijn nieuwe club hoopt De Ligt alle mogelijke prijzen te pakken. "Wij willen alles winnen en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ik ben trots om hier te zijn in dit hele mooie stadion met de geweldige fans." Zijn prijskaartje van 75 miljoen brengt voor De Ligt geen extra druk mee. "Druk is er altijd. Als je een goede speler wilt worden, moet je daar mee om kunnen gaan. Dat is voor mij geen probleem."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 21 augustus 2019

  2. dinsdag 20 augustus 2019