'Sevilla wil na De Jong ook Bergwijn overnemen van PSV'

19 juli 2019, 09:15   Bijgewerkt: 19 juli 2019, 10:44

Steven Bergwijn moet de volgende versterking worden van het ambitieuze Sevilla. De Spaanse subtopper is van plan om voor de tweede keer deze zomerse transferperiode aan te kloppen in Eindhoven. Eerder werd daar al Luuk de Jong opgepikt en zijn voormalige teamgenoot Bergwijn moet bij Sevilla de nieuwe linksbuiten worden.

Voor de 21-jarige Bergwijn ligt een miljoenencontract klaar in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, zo schrijft De Telegraaf. PSV weet van de interesse van de Spanjaarden. Die willen snel zaken gaan doen in het Philips Stadion, maar hebben desondanks nog geen officieel bod uitgebracht. Sevilla zal hoe dan ook diep in de buidel moeten tasten om Bergwijn los te kunnen weken in Eindhoven. Hij heeft namelijk nog een contract tot 2022 en is één van de sterkhouders van de nummer twee van de Eredivisie afgelopen seizoen.

Een exact bedrag dat PSV wil vangen voor Bergwijn is er niet, maar volgens de ochtendkrant moet die in de buurt komen van de transfer van Memphis Depay, die in 2015 voor 34 miljoen euro naar Manchester United vertrok. Mocht Bergwijn daadwerkelijk naar Sevilla verkassen, dan wordt hij alweer de tiende aanwinst van de club. Luuk de Jong kwam eerder over voor 15 miljoen euro. Met de nieuwe aankopen willen technisch directeur Monchi en de nieuwe trainer Julen Lopetegui Sevilla beter laten presteren dan het teleurstellende vorige seizoen, toen het als zesde eindigde in La Liga.

Ajax

PSV heeft er de laatste weken geen geheim van gemaakt dat Steven Berghuis van Feyenoord de opvolger moet worden van Bergwijn, mocht hij vertrekken. Bergwijn stond de afgelopen periode ook in de belangstelling van Ajax, maar vanuit Amsterdam is die interesse inmiddels op een laag pitje komen te staan. Ajax wil toeslaan op het moment dat Hakim Ziyech of David Neres vertrekt, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. Eerder haalde Ajax als extra aanvallende kracht al Quincy Promes, die juist vanuit Sevilla de overstap maakte naar Nederland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen