KNVB maakt einde aan soap en keurt overname Den Bosch af

18 juli 2019, 22:10

FC Den Bosch kan de overname van de club door Kakhi Jordania uit het hoofd zetten. De onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken heeft laten weten dat zij de overname definitief niet goedkeurt. De Bosschenaren kunnen niet in beroep gaan tegen de beslissing. 

 

Na de tussenbeslissing in eind mei, waarin door de beroepscommissie werd vastgesteld dat er fouten waren gemaakt, leek er ruimte te zijn voor een ja-scenario. Toch gaat de overname uiteindeljik niet door. Naar mening van de commissie is 'de herkomst van de financiële middelen onvoldoende aangetoond.' Hierdoor voorziet de beroepscommissie integriteitsrisico's. Dat meldt FC Den Bosch donderdagavond in een officieel persbericht.

De uitspraak van de beroepscommissie is bindend. Jan-Hein Schouten, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch, reageert: "De opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is, is voelbaar, maar de teleurstelling over de beslissing overheerst. Het proces hield de laatste maanden iedereen gegijzeld. Het was een hele moeilijke periode."

De voorzitter dankt Jordania: "Hij heeft de club een boost van jewelste gegeven en heeft laten zien dat er met een relatief geringe investering iets in gang gezet kan worden. Daarvoor verdient hij ons respect." FC Den Bosch heeft van de licentiecommissie uitstel gekregen tot 26 augustus om de begroting voor het seizoen 2019-2020 alsnog sluitend te krijgen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen