SC Heerenveen
1 – 0
VVV-Venlo
Ajax
0 – 0
Vitesse

Promes kreeg 'harde klap' na verbanning: "Dacht dat ik er al was"

Promes kreeg 'harde klap' na verbanning: "Dacht dat ik er al was"

18 juli 2019 – Quincy Promes werd weggestuurd uit de jeugd van Ajax, maar keerde deze zomer terug in zijn geboorteplaats. De Amsterdammer voelt zich binnen korte tijd weer thuis bij zijn oude club, en zegt geleerd te hebben van het verleden."Toen ik werd weggestuurd kreeg ik een hele harde klap, waardoor ik nog harder ben gaan werken om de top te bereiken", blikt de vleugelaanvaller in gesprek met de NOS terug op zijn jeugd in Amsterdam. "Ik dacht dat ik er al was, maar wist nog niet goed wat ik allemaal moest doen om de top te bereiken. Ik had een reality check nodig en zodoende sta ik nu weer hier. Eigenlijk dacht ik dat ik het mannetje was."

Bij Go Ahead Eagles leerde Promes later diens huidige trainer Erik ten Hag kennen. "Die club was een uitdaging voor mij. Het is goed geweest, omdat het podium destijds perfect was. De puzzelstukjes vielen toen in elkaar." Promes vertrok later naar FC Twente, om vervolgens de stap naar het buitenland te maken.

Via Spartak Moskou en Sevilla is de 27-jarige speler nu weer terug in onze hoofdstad. "Het voelt vertrouwd dat ik weer Nederlands kan praten. Verrassend wil ik de keuze voor Ajax niet noemen, want ik kende de trainer al en Ajax speelt in de stad waar ik vandaan kom. Ik vind het meer dan logisch dat ik voor Ajax heb gekozen."

Tot slot is Promes zeer te spreken over het voetbalniveau. "Ik ben positief onder de indruk", aldus de 36-voudig international. "Nu ik hier ben, zie ik hoe het komt dat ze vorig seizoen zo goed hebben gepresteerd. Iedereen is super gretig en er hangt een goede sfeer."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020