De Ligt: "Verliefd geraakt op Italiaanse manier van verdedigen"

18 juli 2019, 12:55   Bijgewerkt: 18 juli 2019, 15:02

Matthijs de Ligt heeft in een laatste interview met het televisiekanaal van Ajax uitgelegd waarom hij ervoor heeft gekozen om zijn loopbaan te vervolgen bij Juventus. De centrale verdediger had ook bij andere Europese topclubs aan de slag kunnen gaan, maar maakte uiteindelijk voor 75 miljoen euro de overstap naar de Italiaans kampioen. Niet iedereen reageerde even positief op de move van De Ligt, die toegeeft dat de negatieve reacties wel wat met hem deden.

De Golden Boy stelde onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain teleur en tekende donderdag een vijfjarig contract bij Juventus. "Van jongs af aan ben ik gefascineerd door de Italiaanse manier van verdedigen. Veel van mijn voorbeelden van vroeger zijn ook Italianen. Zoals Maldini, Baresi, Nesta, Cannavaro, Scirea… ik kan er nog wel meer opnoemen. Als je het over verdedigers hebt, komen die namen toch vaak naar boven. Ik ben eigenlijk verliefd geraakt op de Italiaanse manier van verdedigen. Daar heb ik mijn keuze op gebaseerd", begint De Ligt.

Het was geen eenvoudige keuze, zegt de Oranje-international. "Er waren verschillende opties, maar het is altijd kijken wat voor jou het beste is. Er zijn voor mij verschillende factoren die meespeelden. Hoeveel denk ik te gaan kunnen spelen? Hoeveel vertrouwen heeft de club in mij? Daarin gaven ze duidelijk aan dat ze me heel graag willen hebben, dat ze voor mij een toekomst weggelegd zagen en mij op bepaalde vlakken nog kunnen verbeteren."

Tijdens zijn vakantie heeft De Ligt veel meegekregen over de geruchten rond zijn persoon. "Je weet hoe het gaat: om de dag was er weer een nieuw bericht. Dan lig je op vakantie en probeer je lekker te relaxen, maar dan krijg je toch allemaal dingen mee uit Nederland. Mooie, maar ook negatieve berichten. Het is altijd lastig om dat te filteren, maar ik heb een goede vakantie gehad", aldus de verdediger.

"Het is heel makkelijk om te zeggen dat het me niks doet, maar als er iets over je wordt gezegd, dan ga je er toch over nadenken", gaat hij verder. "Van sommige berichten had ik zoiets van: dat hoeft niet per se. En er zijn ook tegenstrijdige berichten de media in gegooid. Ik heb bewust niks gezegd deze vakantie omdat ik ten eerste vakantie had en ten tweede ik het idee had dat als het wat rustiger was rond alle geruchten, ik dan mijn zegje kon doen."

Met een trots gevoel sluit De Ligt het Ajax-hoofdstuk af. "Met mijn omgeving heb ik altijd besproken dat het doel was om eerst Ajax 1 te halen, daarna om aanvoerder te worden en daarna kampioen te worden. Vorig jaar haalden we het niet en werd ik een paar wedstrijden voor het eind aanvoerder. Dit seizoen was ik eerste aanvoerder. Ik voelde me goed in die rol en groeide er ook in. Als je het afsluit met een kampioenschap, beker en halve finale Champions League, dan denk ik dat het een geweldig seizoen is geweest. Ik voelde me mentaal wel klaar om een stap te nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen