Ten Hag prikkelt Dolberg: "Hij moet het wekelijks tonen"

18 juli 2019, 08:39

Kasper Dolberg verwacht komend seizoen veel van zichzelf en ook Erik ten Hag legt de lat hoog voor de 21-jarige spits. De trainer van Ajax heeft nog altijd veel vertrouwen in de Deen, die de voorbije anderhalf jaar weinig indruk maakte. "Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest", stelt de coach in De Telegraaf.

"Op de dag dat ik tekende, kreeg ik het bericht dat Kasper een gecompliceerde breuk in zijn voet had. Toen ging hij naar het WK en kwam hij met een blessure terug. Eigenlijk is hij anderhalf jaar nooit fit geweest. Nu kan hij voor het eerst weer een hele voorbereiding gaan draaien", aldus de trainer, die Dolberg afgelopen zondag de score zag openen tegen Istanbul Basaksehir (2-1).

Dolberg is begonnen aan zijn vierde jaar als kernspeler van Ajax. "En dat is met vallen en opstaan gegaan", weet Ten Hag. "Dit is wel het moment, als je zulke exceptionele talenten hebt, om dat wekelijks te tonen. Als ik zie hoe hij daarmee bezig is in de afgelopen weken, dan is dat goed. Die houding moet hij dagelijks hebben. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan, maar hij zal het zelf moeten bewijzen."

Lees ookDolberg legt lat hoog voor zichzelf: "Minstens twintig goals"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen