Overmars geeft Magallán nog niet op en hoopt op Zlatan-scenario

Overmars geeft Magallán nog niet op en hoopt op Zlatan-scenario

18 juli 2019 – Lisandro Magallán is er in zijn eerste maanden in Nederlandse dienst nog niet in geslaagd veel indruk te maken. De 25-jarige Argentijnse verdediger werd als toekomstige opvolger van Matthijs de Ligt naar Amsterdam gehaald, maar lijkt komend seizoen weer op de bank te belanden. Marc Overmars vindt het nog te vroeg om te spreken van een mislukt huwelijk, al geeft hij wel toe dat hij teleurgesteld is in de integratie van Magallán."Daar moet ik eerlijk over zijn: we hadden wel gehoopt dat hij al wat verder zou zijn", vertelt de eerlijke directeur voetbalzaken van Ajax tegen De Telegraaf. "We moeten ook een beetje geduld opbrengen, want hij heeft nog geen tien wedstrijden in het eerste kunnen spelen. Ik ben de eerste om te zeggen 'het functioneert of het functioneert niet'. Maar we moeten mensen ook een beetje de tijd geven."

Overmars hoopt dat Magallán zich gaat revancheren voor zijn matige eerste periode in Amsterdam, waarin hij tot twee basisplaatsen en drie invalbeurten kwam. "Heel veel spelers die eigenlijk al afgeschreven waren door de voetbalexperts en analytici, zijn het later toch heel goed gaan doen. Ik noem Arek Milik, Daley Blind, David Neres, zelfs Zlatan Ibrahimovic. En Magallán is een vechter."

Omdat Magallán vooralsnog niet voldoet, gaat Ajax zich op korte termijn waarschijnlijk versterken met Edson Álvarez. De 21-jarige Mexicaanse verdediger wordt voor zo'n vijftien miljoen euro overgenomen van Club América.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019