Willem II
4 – 0
Heracles Almelo
Feyenoord
1 – 1
FC Twente

Spits Berggreen volgende aanwinst actief FC Twente

Spits Berggreen volgende aanwinst actief FC Twente

17 juli 2019 – FC Twente heeft voor de derde keer in twee dagen toegeslagen op de transfermarkt. Emil Berggreen is na Keito Nakamura en Giorgi Aburjania de volgende aanwinst van de Tukkers. De 26-jarige Deense spits heeft zich voor één seizoen met een optie voor nog een jaar verbonden aan de Eredivisionist.Berggreen komt transfervrij over van FSV Mainz 05, waarvoor hij door een kruisbandblessure tot slechts zestien wedstrijden in twee en een half jaar tijd kwam. "Normaal gesproken behoort hij tot een categorie spelers, spits bovendien, die onbetaalbaar is. Maar door zijn blessure is hij bij de topclubs kennelijk uit beeld geraakt. Emil is een winnaarstype en greep de kans om zich in de Eredivisie weer in de kijker te spelen met beide handen aan", aldus technisch manager Ted van Leeuwen.

Het is meer dan een jaar geleden dat Berggreen zijn laatste officiële wedstrijd speelde. "Emil Berggreen is door onze medische staf zwaar door de molen gehaald en volledig fit verklaard", aldus Van Leeuwen. "Hij heeft keihard aan zijn herstel gewerkt, nu moet hij nog wat ritme opdoen, wat logisch is. Een lange, maar opmerkelijk beweeglijke spits die niet alleen kopsterk is, maar ook goed kan meevoetballen en makkelijk scoort. En een geweldige persoonlijkheid in de omgang."

De lange spits (1.94 meter) heeft voor Twente gekozen omdat het plan van de club hem erg aansprak. "Ik heb fijne gesprekken gehad met de trainer en Ted en zij lieten merken dat ze mij erg graag wilden vastleggen. Het spel dat ze willen spelen past mij, aanvallend met echte vleugelspelers."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 20 september 2020

  2. zaterdag 19 september 2020