PSV heeft beet: Boscagli komt over van OGC Nice

PSV heeft beet: Boscagli komt over van OGC Nice

17 juli 2019 – PSV heeft Olivier Boscagli definitief binnen. De Eindhovenaren melden woensdagavond vlak voor de aftrap van het duel met VfL Wolfsburg dat de 21-jarige veelzijdige verdediger overkomt van OGC Nice. De in Monaco geboren Boscagli heeft zich voor vier jaar verbonden aan de Eindhovense club.Technisch manager John de Jong vertelt via de officiële website dat PSV de Fransman al lange tijd op de radar had. "Olivier is een talentvolle, veelzijdige speler. En zijn leeftijd leert dat er nog volop groeipotentie aanwezig is. Hij is jeugdinternational van Frankrijk geweest en dergelijke wedstrijden scouten wij intensief. Ook bij zijn vorige clubs Nice en Nîmes hebben we vaak voor hem op de tribune gezeten", aldus De Jong.

PSV verkocht eerder deze zomer Angeliño aan Manchester City en was na de komst van Toni Lato naar nog een extra linkerverdediger op zoek. "Gezien de ontwikkelingen in onze selectie was nu het moment aangebroken om door te pakken. We streven er naar om drie linksbenige verdedigers in de selectie te hebben. Met het aantrekken van Olivier is dat gelukt."

De Fransman, die vorig seizoen veertien wedstrijden namens Nice in de Ligue 1 speelde, is blij met de nieuwe uitdaging. "Ik zie dit als een mooie stap in mijn ontwikkeling. Bij PSV spelen we normaal gesproken altijd om de titel en Europees voetbal. Daar kijk ik erg naar uit."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 22 februari 2020

  2. vrijdag 21 februari 2020