Ajax mist sleutelspelers in strijd om Johan Cruijff Schaal

Ajax mist sleutelspelers in strijd om Johan Cruijff Schaal

17 juli 2019 – Ajax zal niet op oorlogssterkte zijn als het op 27 juli in de strijd om de Johan Cruijff Schaal aantreedt tegen PSV. Erik ten Hag laat aan De Telegraaf weten dat voor een groot aantal spelers de wedstrijd te vroeg komt. David Neres is er volgens de trainer zo goed als zeker niet bij als Ajax strijdt om de eerste prijs van het seizoen."Als wij de eerste competitiewedstrijd gaan spelen, de eerste wedstrijd om de punten, dan gaan we voor de eerste keer met elkaar samen spelen. Omdat we er nu nog vijf missen", vertelt Ten Hag tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. "Volgende week komen die jongens gefaseerd terug. Tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal zullen ze er niet allemaal bij zijn. Ik denk, eerlijk gezegd, dat de meesten er niet bij zullen zijn. In principe gaan we met de huidige groep tegen PSV spelen."

Waarschijnlijk zullen naast Neres ook Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Nicolas Tagliafico en Andre Onana er niet bij zijn tegen PSV. Zij waren deze zomer actief op de Afrika Cup of Copa América. "Het hangt ervan af hoe ze binnenkomen, hoe fit ze zijn, fysiek en mentaal. David Neres zal er zeker niet bij zijn of hij moet zich vrijdag komen melden en zeggen 'ik ben er klaar voor'. Ik sluit niks uit, maar David heeft het minst vakantie gehad van allemaal."

Champions League
Ajax moet zich binnenkort ook weer zien te plaatsen voor de Champions League, waarin het vorig jaar de halve finale bereikte. "Het is geen vanzelfsprekendheid dat we zomaar even de groepsfase van de Champions League halen. Iedereen denkt na vorig jaar, dat het een automatisme is, maar de jaren ervoor was iedereen van mening dat het voor een Nederlandse club ongelofelijk lastig is om je voor de groepsfase te kwalificeren. Laat staan, dat je de groepsfase zou kunnen overleven. Wij verwachten wel dat we het halen, maar het wordt niet gemakkelijk."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 15 oktober 2019

  2. maandag 14 oktober 2019

  3. zondag 13 oktober 2019