Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord

Algemeen directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord

17 juli 2019 – Feyenoord moet op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. De Rotterdammers maken via de officiële website bekend dat Jan de Jong de Rotterdamse club gaat verlaten. De Jong bekleedt de functie sinds november 2017, toen hij het stokje overnam van Eric Gudde. Een verschil van inzicht met de Raad van Commissarissen over de te varen koers is de redendat de algemeen directeur de club zal verlaten. Technisch directeur Martin van Geel deed de deur in De Kuip onlangs ook al achter zich dicht."Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden", verklaart De Jong zijn vertrek, dat later deze maand plaatsvindt. "Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je niet te moeilijk over doen."

Het vertrek van De Jong komt desondanks als een verrassing. De 52-jarige directeur, die eerder bij de NOS werkte, was de afgelopen dagen nog volop met Feyenoord bezig, bezocht onder andere het trainingskamp in Oostenrijk en wilde zich voorbereiden op eventuele gesprekken met PSV over de verkoop van Steven Berghuis.

De Raad van Commissarissen gaat nu op zoek naar een opvolger voor De Jong. Voorzitter Toon van Bodegom verwacht die snel te vinden: "We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 23 augustus 2019

  2. donderdag 22 augustus 2019