LASK Linz
0 – 0
AZ

Daley Blind hoopt dat selectie Ajax na vertrek De Ligt intact blijft

Daley Blind hoopt dat selectie Ajax na vertrek De Ligt intact blijft

17 juli 2019 – Met het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus verliest Ajax deze zomer na Frenkie de Jong opnieuw een sterkhouder aan een grote buitenlandse club. Als het aan Daley Blind ligt, blijft de selectie van Ajax verder zo compleet mogelijk. De verdediger is ook realistisch: "het kan plotseling anders zijn.""De klik met Matthijs was natuurlijk top", blikt Blind terug op zijn relatie met De Ligt. "Het is nu nog even afwachten wie er op zijn plek komt. Perr Schuurs deed het afgelopen zondag goed, maar ook Joël Veltman en Lisandro Magallan kunnen er spelen. Ik heb begrepen dat er met Edson Alvarez nog een optie bijkomt. De keuze is aan de trainer", vertelt onze landgenoot in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Alhoewel tot op heden alleen De Ligt en De Jong vertrokken, hoopt Blind dat de rest blijft. "Het liefst houd je deze ploeg zo lang mogelijk bij elkaar. Maar het is lastig om nu al te stellen dat het met de leegloop is meegevallen. De transferperiode blijft onvoorspelbaar. Wel is iedereen volgens mij tevreden bij Ajax. Maar ja, als er opeens een club voorbij komt, wat je droomclub is, of waar je echt de stap naartoe wil maken, kan dat plotseling anders zijn."

Blind werd de voorbije weken zelf in verband gebracht met Atlético Madrid. "Er is geen bod geweest. Ik sta er ook heel nuchter in", aldus Blind. "Ik heb vorig jaar aangegeven niet terug te zijn gekomen om af te bouwen. Wie weet zou ik in de toekomst weer een stap naar het buitenland maken. Ik pin me er niet op vast, maar het is duidelijk dat ik het erg naar mijn zin heb bij Ajax."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020