Doan ambieert vertrek uit Groningen: "Tijd voor stap omhoog"

Doan ambieert vertrek uit Groningen: "Tijd voor stap omhoog"

17 juli 2019 – Alhoewel het in Groningen nog relatief rustig is rondom de Japanse smaakmaker Ritsu Doan, heeft de Japanner zijn zinnen gezet op een vertrek uit het noorden. Volgens de middenvelder is het voor hemzelf tijd voor een stap hogerop."Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuwe competitie", vertelt de Japanse smaakmaker in gesprek met Voetbal International. "Het is mijn droom om ooit in de Champions League te spelen, maar ik moet ook slim zijn. De Olympische Spelen komen eraan, daar wil ik heel graag bij zijn. Het liefst wil ik naar een club waar een landgenoot van me speelt."

Gezien die laatste uitspraak, valt te denken aan een club als Southampton, waar Maya Yoshida speelt. "De Premier League vind ik een prachtige competitie. Dat zou geweldig zijn", vervolgt Doan. De Japanner ligt nog tot en met medio 2021 vast in Groningen en zal niet goedkoop de deur uit lopen. 

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus is een snelle transfer nog niet in de maak. "Het is eigenlijk vrij rustig rond Ritsu, maar het kan natuurlijk snel gaan. We hopen hem erbij te houden en hoeven hem niet te verkopen. Het geld hebben we niet nodig, maar iedereen heeft natuurlijk een prijs."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 augustus 2019

  2. vrijdag 16 augustus 2019