Zelfkritische Dolberg: "Wil de eerste spits van Ajax zijn"

Zelfkritische Dolberg: "Wil de eerste spits van Ajax zijn"

16 juli 2019 – Uitgerekend in het jaar dat Ajax naar grote hoogte steeg, miste Kasper Dolberg de boot. De aanvaller scoorde niet één keer in de Champions League en was ook in de Eredivisie nauwelijks van waarde. De 21-jarige spits van de Amsterdammers weet dat het seizoen van de waarheid voor de deur staat. "Ik moet beter."De Deen heeft het gevoel dat de accu na een lange vakantie weer is opgeladen. "Vier weken vakantie is veel. Ik ben hongerig, heb zin om weer te beginnen. Opstarten is altijd zwaar", zegt hij op de clubwebsite. "Je merkt dat je je lichaam weer aan het werk zet: andere bewegingen, andere spieren. Vooral de 1e dagen, maar ik voel me gewoon elke dag sterker worden. Tijdens de vakantie ben ik wel actief gebleven. Tennissen, rennen, voetvolley. Dat moet ook wel en ik vind het fijn. Als ik niets doe, begin ik moe te worden."

In de vakantie heeft Dolberg veel nagedacht. "Als je beseft wat voor seizoen we met Ajax hebben gehad. Dat is eigenlijk ongelofelijk. Maar ik denk ook veel na over mijn eigen jaar. Ik moet beter. Het is simpel. Ik wil weer de eerste spits van Ajax zijn, veel goals maken. Sinds afgelopen maandag staat alles in het teken daarvan."

Dolberg weet dat hij in het afgelopen seizoen teleurstelde, ondanks dat hij nog elf keer scoorde in de Eredivisie. "Maar als ik terugkijk ben ik nooit écht helemaal fit geweest, ik heb me geen moment 100 procent gevoeld. Wat je nodig hebt zijn continu die 90 minuten. Die 10 duels op rij, die maken het verschil. Bij mij was het de hele tijd: erin, eruit. Aan mij de taak om daar dit jaar verandering in te brengen."

In gesprekken met trainer Erik ten Hag komt naar voren dat Dolberg met name in het drukzetten nog moet groeien. "De trainer vindt vooral dat dat beter moet. Vooral omdat het zo'n belangrijk onderdeel is van het Ajax-spel. Hij verwacht en vraagt veel van me. Dat zie ik als positief, want dat betekent dat hij iets in me ziet."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 19 augustus 2019

  2. zondag 18 augustus 2019