Heracles verliest van Excelsior, Groningen - Emmen gelijk

Heracles verliest van Excelsior, Groningen - Emmen gelijk

16 juli 2019 – Het gedegradeerde Excelsior is vanavond (dinsdag) een maatje te groot gebleken voor Heracles Almelo in een oefenwedstrijd. De Rotterdammers maakten een prima indruk en wonnen met 0-2. Beide goals vielen uit standaardsituaties.Heracles - Excelsior 0-2
Al na zeven minuten kwam Heracles in de problemen, omdat Hervé Matthys raak kopte uit een vrije trap. Excelsior bleek een lastige opponent voor Heracles en hield zich knap staande. Dat Frank Wormuth in de rust zijn hele elftal wisselde, kwam het spel van de Eredivisie-ploeg ook niet ten goede. Een kwartier voor het einde maakte Thomas Oude Kotte er uit een vrije trap van Thomas Verhaar vervolgens 0-2 van. Heracles kreeg wel kansen, maar met name Cyriel Dessers had het vizier niet op scherp staan.

Groningen - Emmen 2-2
Ondertussen hebben FC Groningen en FC Emmen elkaar in evenwicht gehouden. De burenruzie eindigde dinsdag in 2-2 en daar kunnen beide ploegen vermoedelijk wel mee leven. Michael de Leeuw hielp Emmen vijf minuten voor rust aan de voorsprong, maar Gabriel Gudmundsson trok de stand kort na de doelwissel weer in evenwicht. Manchester City-huurling Ko Itakura dacht vervolgens tien minuten voor tijd de winnende te maken voor Groningen, maar Emmen kwam terug. De Kroaat Leon Sopic bepaalde de eindstand op 2-2.

Overige uitslagen:
SV Straelen - VVV-Venlo 1-2
ZAC - PEC Zwolle 1-7

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 1 oktober 2020

  2. woensdag 30 september 2020