'Buitenlands' Fortuna presenteert Moldavisch talent

'Buitenlands' Fortuna presenteert Moldavisch talent

16 juli 2019 – Het aankoopbeleid van Fortuna Sittard is veelal gericht op het buitenland, zo blijkt uit het feit dat ook de zesde zomeraanwinst buiten de landsgrenzen is gevonden. De Limburgers melden dinsdagavond trots dat Vitalie Damascan zich aan Fortuna heeft verbonden. Hij wordt gehuurd van Torino.De twintigjarige centrumspits wordt voor een jaar gehuurd van de Italiaanse club. Fortuna heeft een optie tot koop bedongen. Volgens Fortuna staat Damascan te boek als groot Moldavisch talent. In 2017 werd hij Moldavisch kampioen met Sheriff Tiraspol en werd hij topscorer met dertien goals. In 2018 verkaste hij naar Torino, dat hem direct weer verhuurde aan de Moldavische topclub. Het afgelopen seizoen stond de spits wel onder contract bij Torino, maar kwam hij niet verder dan drie minuten in de Serie A.

Technisch manager Sjoerd Ars is er desondanks van overtuigd dat hij zich gaat bewijzen in de Eredivisie. "Vitalie is een jonge speler met enorm veel potentie. Een kopsterke spits die 90 minuten lang energie in een wedstrijd stopt. We hopen aankomend seizoen veel plezier van hem te beleven", zegt hij op de clubwebsite.

Datascan komt in Limburg zijn landgenoot Alexei Kosolev tegen en wil imponeren in het shirt van Fortuna. "Ik hoop hier in Sittard veel speelminuten te maken en uiteraard met mijn doelpunten belangrijk te zijn voor het team. Ik zal laten zien dat ik een harde werker ben."
?

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019