LASK Linz
0 – 0
AZ

FC Twente haalt Japans talent binnen: "Klein wonder"

FC Twente haalt Japans talent binnen: "Klein wonder"

16 juli 2019 – FC Twente heeft zich versterkt met aanvallende middenvelder Keito Nakamura. Het Japanse talent wordt voor twee jaar gehuurd van Gamba Osaka en de club kan hem daarna definitief overnemen. De 19-jarige Nakamura sluit later deze maand aan bij de selectie van de club uit Enschede.Nakamura is blij met zijn overgang naar de promovendus. "Ik kijk erg uit naar FC Twente. De club, de fans, de passie, de sfeer in het stadion. De beelden die ik via internet kreeg, gaven me het gevoel: ja, dat is zo'n speciale club, ik wil daarheen. Ook het technisch plan sprak me aan. De manier waarop FC Twente wil spelen, hoe ze het team en de spelers individueel willen ontwikkelen, heeft me enthousiast gemaakt."

Twente laat op de clubwebsite weten dat er grote concurrentie was voor de Japanner, die als zowel aanvallende middenvelder als aanvaller uit de voeten kan. Volgens Nakamura is Twente een geschikte club om zijn loopbaan in Europa te starten. "Hier werken ze serieus. Hiervan wil ik deel van uitmaken. Ik beloof iedereen dat ik mijn uiterste best zal doen en alles zal geven aan FC Twente en zijn fans. Ik kan nauwelijks wachten tot de dag dat ik aankom."

Fijne speler
Ook technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente schuift zijn enthousiasme over deze transfer niet onder stoelen of banken. "Keito is een van de allergrootste talenten van Japan. Technisch vaardig, heeft een opmerkelijke spelintelligentie voor iemand van zijn leeftijd en kan op alle vijf aanvallende posities uit de voeten. Keito past perfect in ons spelsysteem. Een fijne speler ook voor het publiek. Het mag een klein wonder genoemd worden dat we met onze bescheiden financiële middelen erin geslaagd zijn deze kwaliteit aan te trekken. We zijn Keito erkentelijk voor het vertrouwen dat hij in ons heeft."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 27 februari 2020

  2. woensdag 26 februari 2020